About

To γραφείο μας, βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού 24, στο κέντρο της Πάτρας. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει ως βασικό του σκοπό να φιλοξενήσει την σύγχρονη ελληνική δημιουργία από όποιον τομέα και αν αυτή προέρχεται: Την αρχιτεκτονική, τα εικαστικά, το design αντικειμένων. Εφαρμόζοντας το αρχιτεκτονικό της όραμα, η Τατιάνα Δήμου δημιούργησε έναν ευχάριστο και πολύ δημιουργικό χώρο ο οποίος αναλαμβάνει πληθώρα μελετών από αρχιτεκτονική μελέτη και εσωτερική διακόσμηση, μέχρι την διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και το branding. Παράλληλα οργανώνει εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το 2011, η Τατιάνα Δήμου, επηρεασμένη από ένα ταξίδι της στην Ιαπωνία, ιδρύει το πρώτο της γραφείο με όνομα i_ARCHiTECT, στην οδό Παντανάσσης. Πρόκειται για ένα χώρο μόλις 20 τ.μ, βασισμένο στην ιαπωνική νοοτροπία διαμόρφωσης χώρων, η οποία μπορεί να περιλάβει τα πάντα αρμονικά σε έναν εξαιρετικά μικρό χώρο. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2021, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα μεγάλο της όραμα, για έναν open space χώρο, στον οποίο τέχνη και αρχιτεκτονική θα συγκατοικήσουν. O Κλεομένης Κωστόπουλος έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια των εκθέσεων που θα φιλοξενηθούν εκεί.
Η αρχή λοιπόν γίνεται το 2019 όπου ψάχνει να βρει παλιούς βιομηχανικούς και βιοτεχνικούς χώρους στην Πάτρα, ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της πόλης που την γοητεύει ιδιαίτερα. Η αναζήτηση αυτή την οδηγεί σε ένα κτίριο του 1910 το οποίο αρχικά λειτουργούσε ως ποτοποιία και αργότερα ως ξυλουργείο της οικογένειας Καρύδη. Αποφασίζει να το ανακαινίσει και το κύριο μέλημά της είναι να σεβαστεί όλα τα μέρη του, όπως η τοιχοποιία, τα πατώματα και ο σκελετός της παλιάς ξύλινης στέγης. Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 130 τ.μ, ο οποίος φωτίστηκε φυσικά με διαφώτιστα 2,00μ. Χ 2,00μ. στην στέγη, σε μία προσπάθεια να αναπαράγει το στοιχείο φυσικού φωτός που βρήκε στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου κάποτε ήταν η αυλή.
Η αγάπη της για το φως, τη φύση και το πράσινο την έκανε να δημιουργήσει έναν χώρο που το μέσα και το έξω πια είναι πιο ασαφές και αυτό το αποδεικνύει με την τοποθέτηση δύο επιβλητικών μεγάλων δένδρων στο εσωτερικό του κτιρίου. Τέλος, επιλέγει να τοποθετήσει όλη την ομάδα στο κέντρο του χώρου, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, που λειτουργεί σαν πυρήνας. Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου που θα αλλάζει συνεχώς μορφή κάθε φορά που θα φιλοξενεί μία έκθεση και θα είναι ανοιχτός στο κοινό.

 

Η ΟΜΑΔΑ

Η Τατιάνα Δήμου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή Πατρών. Είναι ένα από τα πιο έμπειρα άτομα με κίνητρα στον αρχιτεκτονικό τομέα καθώς έχει εργαστεί για χρόνια σε κατασκευαστικές και μεταλλικές κατασκευές.
Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες στο χώρο του design που ευδοκιμεί στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων και η δουλειά τους βασίζεται σε μια κουλτούρα που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, εμπνέει κοινωνικά και περιβαλλοντικά με την υπεύθυνη σχεδίαση, εκτιμά την συνεχή αναζήτηση, την αυτοπειθαρχία και προσφέρει ίσες ευκαιρίες και ένα φιλικό περιβάλλον για τις γυναίκες και τις ανάγκες τους. Η απλότητα σημαίνει τα πάντα για αυτούς, και αυτό προσπαθούν να τονίσουν στα έργα τους επισημαίνοντας δύο βασικά πράγματα: την αγάπη τους για την αφαίρεση αλλά και για τον κενό χώρο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, που είναι χαρακτηριστική της δουλειάς τους, επιδιώκουν να καταλήξουν σε μια εξαιρετικά δημιουργική και ενδιαφέρουσα ιστορία, εμπνέονται από τα πάντα και δεν διακυβεύονται το μέτριο.

https://tatianadimou.gr/wp-content/uploads/2022/05/3_TAT.jpg

Tatiana
Dimou

MD - Architect

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή της Πάτρας. Είναι από τα πιο έμπειρα άτομα με κίνητρα στον χώρο της αρχιτεκτονικής καθώς εργάζεται χρόνια σε κατασκευές και μεταλλικές κατασκευές.

https://tatianadimou.gr/wp-content/uploads/2022/07/IRO.jpg

Iro
Stalika

Architect

https://tatianadimou.gr/wp-content/uploads/2023/07/DIM3.jpg

Dimitra
Psichogiou

Administrative Assistant

https://tatianadimou.gr/wp-content/uploads/2022/05/5_PEN.jpg

Penny
Theodosiou

Graphic Designer
& Photographer

15
years of working
EXPERIENCE
40
completed
PROJECTS
09
presented
ART EXHIBITIONS
07
exhibiting
ARTISTS
WE LOOK FORWARD TO MEET YOU TOO!